Dýňová polévka se zázvorem a vlašskými ořechy

Už i naše dýně doběhl krutý mrazík, musely být sklizeny. Je jich jedna obrovská hromada.

Tady pro vás vařím náš nejoblíbenější recept na úžasnou a dokonalou dýňovou polévku.

Ingredience

  • 1 ks menší dýně Hokaido (cca 1 kg dužniny bez semínek)
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru (nebo 1 lžička sušeného)
  • 1 lžíce posekaných lístků oregána (nebo 1 lžička sušeného)
  • 1 l zeleninového vývaru (nebo 1 l vody)
  • sůl
  • olivový olej

Zdobení

  • listová petržel
  • nasucho opražené vlašské ořechy
  • nasekaná chilli paprička

Postup

1. Cibuli nakrájíme na malé kousky a v hrnci na olivovém oleji orestujeme dozlatova.

2. Dýni rozpůlíme, pomocí lžíce zbavíme semínek. Dužninu i se slupkou pokrájíme na dvoucentimetrové kostky. Mrkev očistíme a pokrájíme na dvoucentimetrové špalíčky.

3. K cibulovému základu přidáme pokrájenou dýni, mrkev, zázvor a oregáno. Společně restujeme a zalijeme vývarem. Dle své potřeby a chuti osolíme.

4. Pod pokličkou vaříme do změknutí (cca 15 min.).

5. Polévku rozmixujeme do požadované konzistence.

6. Podáváme s petrželkou a na sucho opraženými ořechy. Pro milovníky pálivého přidáme nasekanou chilli papričku. Se zdobením nešetříme, polévce dodá tu pravou podzimní chuť.

Při servírování dětem nesmí chybět mistička s krutony.

♥Přeji dobrou chuť♥

„Pěstování nemusí znamenat krev, slzy a pot. Pěstuji vitální a zdravé plodiny jen za pomoci vyvýšených záhonů a základních zákonitostí přírody.“ Zajímá vás, proč takto pěstuji? dozvíte se zde>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.