Mrkvové cupcakes bez cukru

I mrkev má svůj den. Slaví se po celém světě 4. dubna. Na mrkvový večírek jsem připravila malé dortíky. Jsou sladké, vláčné a chuťově moc dobré. I přesto, že nemají zrnko cukru, je děti milují.

Mrkvové dortíky – 24 kousků

  • 100g rozinek
  • 3 vejce
  • 150g másla
  • 150g mrkve
  • 2 střední jablka
  • 150g rozemletých ovesných vloček
  • 100g rozemletých vlašských ořechů
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička perníkového koření
  • špetka soli

Krém

  • 250g mascarpone
  • 200g smetany ke šlehání
  • 1 lžička tekutého medu (20g)

1. Rozinky propláchneme a zalijeme vodou (ať jsou těsně pod hladinou). Necháme je chvilku uležet.

2. Troubu zapneme na 180°C.

3. V míse promícháme vejce s rozpuštěným máslem. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a nastrouhaná jablka. Vznikne nám vláčná směs.

4. V druhé míse smícháme suché ingredience – rozemleté vločky, rozemleté ořechy, jedlou sodu, perníkové koření, špetku soli. To vše přimícháme ke směsi.

5. Rozmixujeme rozinky (pokud se voda nevsákla, mixujeme i s vodou, nevyléváme) a přimícháme do směsi.

6. Formu na muffiny vysteleme papírovými košíčky. Plníme směsí těsně pod okraj (cca jedna lžíce směsi na jeden košíček)

7. Pečeme při 180°C cca 20min.

Krém

Mascarpone, smetanu a med vyšleháme do tuha. Uložíme do ledničky.

Po vychladnutí dortíky ozdobíme.

♥Ať vám chutná♥

„Pěstování nemusí znamenat krev, slzy a pot. Pěstuji vitální a zdravé plodiny jen za pomoci vyvýšených záhonů a základních zákonitostí přírody.“ Zajímá vás, proč takto pěstuji? dozvíte se zde>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.