První jarní salát s ředkvičkami

Sezóna už začala, ředkvičky jsou v plném proudu, listovou zeleninu pomalu a jistě začínáme sklízet. Uštipujeme už malé lístky, ať máme užitek co nejdéle. Bylinky nás také začínají obdarovávat.

Přesně na tenhle salát jsem se těšila, je to opravdová lahoda. Hlávkový salát je křehký, rukola mu dodá pikantnost a ředkvičky doladí říz.

Ingredience na salát:

hlávkový salát
špenátové listy
rukola
ředkvičky

Zálivka na 2 porce:

4 snítky tymiánu
2 snítky oregana
4 lžíce olivového oleje
1 lžička medu
2 lžíce citronové šťávy
sůl

Zeleninu omyjeme a necháme okapat. Listy natrháme a navrstvíme do talířů (misek). Ředkvičky nakrájíme na ¼ a přidáme k salátu.

V hmoždíři utřeme sdrhnutý tymián, nasekané listy oregana a sůl. Poté přidáme olivový olej, med a citronovou šťávu, vše důkladně promícháme.

Salát poléváme zálivkou těsně před podáváním.

Přidat můžeme ztracené vejce, salát báječně doplní.

Tip na snížení štiplavosti ředkviček:

Pro zmírnění pálivosti pokrájené ředkvičky namočte na 30 min. do studené vody.

♥Nechte si chutnat♥

„Pěstování nemusí znamenat krev, slzy a pot. Pěstuji vitální a zdravé plodiny jen za pomoci vyvýšených záhonů a základních zákonitostí přírody.“ Zajímá vás, proč takto pěstuji? dozvíte se zde>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.