Rynglová marmeláda s ananasovou mátou

Všichni ví, že marmeláda musí být sladká, ale kde je ta hranice? Tahle rynglová byla dělaná podle rozmlsanosti našich kluků.

Chuť a sladkost testována na dětech.

Jak už bylo psáno v článku zdravé zavařování v medu, zavařování jen se solí není pro nás. Proto jsme s kluky trochu experimentovali. K zavrhnutí soli nedošlo, ale využili jsme její moc vytáhnout sladké.

Díky delšímu vaření nebyl použit žádný zahušťovací „pomocník“.

Hlavní malí degustátoři o ní tvrdí, že je dost dobrá. I já musím, se vší skromností, uznat, že se opravdu povedla.

Takže tužku, papír nebo rovnou hrnec a vařečku a jdeme na to.

Ingredience

  • 2 kg vypeckovaných rynglí
  • 4 ks větviček ananasové máty (10 cm dlouhých)
  • 0,5 kg třtinového cukru
  • 2 špetky soli

Postup

1. Ryngle přepůlíme a vložíme do hrnce na sporák. Přidáme větvičky máty, sůl a začneme zahřívat. Mícháme. Po chvilce ovoce začne pouštět šťávu. Bez pokličky necháme probublávat 45 min., občas promícháme.

2. Po 45 min. vyndáme máturyngle rozmixujeme.

3. Vrátíme na sporák, přisypeme cukrmícháme do úplného rozpuštění. Vaříme do požadované konzistence. Nám stačilo 20 min. Je možné, že se bude tvořit pěna, tu ke konci sbíráme.

4. Plníme do sterilizovaných sklenic, zavíčkujeme a poté vše zavaříme.

A máme zase něco nakřečkováno. Tak jednoduché to je!

„Pěstování nemusí znamenat krev, slzy a pot. Pěstuji vitální a zdravé plodiny jen za pomoci vyvýšených záhonů a základních zákonitostí přírody.“ Zajímá vás, proč takto pěstuji? dozvíte se zde>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.