Zdravý ostružinový koláč s bazalkou

Rostou všude v přírodě a zadarmo. Tento letní, lahodný koláč patří mezi mé oblíbence. Je jednoduchý, rychlý a díky bazalce letně osvěžující.

Ingredience

Korpus

  • 100 g ovesných vloček
  • 70 g mandlí
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce vody

Náplň

  • 300 ostružin
  • ½ hrsti bazalkových lístků
  • 30 g třtinového cukru
  • špetka soli

Dozdobení

  • 30 g mandlí
  • ostružiny
  • bazalkové lístky

Postup

1. Do mixéru vložíme vločky, mandle a strouhaný kokos. Vše rozmixujeme. Přidáme med a 2 lžíce vody. Směs mixujeme do té doby, než mandle a kokos nezačnou pouštět olej. Poznáme to tak, že se budou tvořit hrudky a suroviny začnou ulpívat na stěnách. Korpus musí lepit!

2. Do vymazané a vysypané formy vyklopíme rozmixovanou směs. Rukama korpus vytvarujeme, okraje necháme vyšší.

3. Do mixéru vložíme ostružiny, bazalkové lístky, špetku soli a cukr. Rozmixujeme a náplň vylijeme na korpus.

4. Pečeme v troubě při 180 °C. Po 20 min. teplotu snížíme na 160 °C a necháme péct ještě 10 – 15 min. 5 min. před koncem posypeme nasekanými mandlemi.

5. Po vychladnutí dozdobíme ostružinami a bazalkovými lístky.

♥Ať Vám chutná♥

„Pěstování nemusí znamenat krev, slzy a pot. Pěstuji vitální a zdravé plodiny jen za pomoci vyvýšených záhonů a základních zákonitostí přírody.“ Zajímá vás, proč takto pěstuji? dozvíte se zde>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.